Chia Tohumu Nasıl Yenmeli?

08-11-2019 16:20
Chia Tohumu Nasıl Yenmeli?

Chia Tohumu Nasıl Yenmeli?

 

Chia tohumunun uzun zamandan beri bir "süper gıda" olduğu düşünülüyor, peki bu gerçekten ne anlama geliyor? Bu besleyici tohumları satın alma, saklama ve yemeyle ilgili ipuçları için okumaya devam edin.

 

Chia tohumları, Meksika ve Guatemala bölgelerine özgü olan Salvia hispanica adıyla bilinen nane ailesindeki bir çiçekli bitkiden toplanır. Kaliteli chia tohumları doğal olarak siyah veya beyaz renktedir.

 

Chia tohumu günümüz Batı dünyasında popüler bir besin haline geldi ama aslında bu besini tüketmek en eski beslenme biçimlerine dayanıyor ve Maya ile Aztek diyetlerinin temelini oluşturuyor.

 

Bu minik tohumlar, kuru ağırlıklarının yaklaşık on katı sıvı tutacak şekilde genişleyebilirler. Sıvıyı emdiklerinde, minyatür tapyoka toplarını andıran jel benzeri kürecikler halinde şişerler.

 

Chia Tohumu Nasıl Tüketilir?

 


 



Chia tohumu yemenin en popüler yöntemlerinden biri olan chia pudingini, tohumların çeyrek fincanını bir bardak sıvıyla (badem sütü ve meyve suyu gibi) karıştırarak kolayca yapabilirsiniz. Tohumlar jel halini alınca ve karışımınız sulu kalmadığında, pudinginiz yemeye hazır duruma gelmiştir. Buzdolabında birkaç gün dayanabilecek bu harika öğünün hazırlanması sadece 15 dakika sürer. Chia tohumunun kendine has bir aroması olmadığı için dilediğiniz baharatlar, meyveler, kuruyemişler ve diğer malzemelerle tatlandırabilirsiniz.

 

Kuru chia tohumları ayrıca smoothielere ve meyve sularına bütün ve öğütülmüş olarak eklenebilir, yoğurt veya yulaf ezmesine karıştırılabilir ya da salata üzerine serpilebilir. Tohumları bir içeceğe ya da yulaf ezmesi gibi sıvı bir gıdaya ekliyorsanız, yerken hafifçe kabarırlar ancak hafif bir gevrekliği de bünyelerinde barındırırlar. Bunlar chia tohumunu yemenin daha popüler yöntemlerinden bazıları olmasına rağmen, bu süper gıda aslında tüm yiyeceklere uyum sağlıyor. Bu yüzden siz de kendi mutfağınızda denemeler yaparak chia tohumu tüketmenin damak tadınıza en uygun halini keşfedebilirsiniz.

 

Chia tohumları çok fazla sıvı emebildiğinden, bu gıdayı tükettiğiniz günlerde yeterli miktarda sıvı aldığınızdan emin olmanız önemlidir.

 

Chia Tohumunun Faydaları

 

 

 

 

Chia tohumu, bir "süper gıda” olarak adlandırılır. Bu da diğer besinler ile karşılaştırıldığında besin değerleri açısından çok daha zengin olduğu anlamına gelir. 2 yemek kaşığı chia tohumunda 140 kalorinin yanı sıra sağlıklı miktarda omega-3 yağ asidi, lif ve protein bulunur. Ayrıca, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ancak doğal olarak üretmediği (bu yüzden yiyeceklerimizden almamız gereken) kas geliştirme protein yapı taşları olan dokuz esansiyel amino asitin hepsini içerir. Chia tohumların, besinsel yararları elde etmek için yemeden önce öğütülmeleri gerekmez. Her şekilde tüketmek aynı etkiye sahip olacaktır. Chia tohumunu nasıl yiyeceğinize karar vermek, sadece damak tadınıza uygun bir kişisel tercih meselesidir.

 

Chia Tohumu Nasıl Saklanır

 

Chia tohumlarının uzun bir raf ömrü vardır. Serin ve kuru bir yerde saklandıkları takdirde uzun yıllar boyunca bozulmadan kalabilirler.

 

Uygun fiyatlı ve kaliteli chia tohumlarını Gurmenet’ten hemen sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.


 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.