Diyette Suçluluk Duymadan Kaçamak Yapmanın Yolları

17-12-2019 10:16
Diyette Suçluluk Duymadan Kaçamak Yapmanın Yolları
Diyette Suçluluk Duymadan Kaçamak Yapmanın Yolları
 

Kek, bisküvi, tatlı gibi daha az sağlıklı besinler de sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzının parçası haline getirilebilir. "İyi” veya "kötü” yiyecekler ayrımı yapmak çok da doğru değil, önemli olan ne kadar ve ne sıklıkta yediğimizdir. Daha az sağlıklı olarak tanımladığımız bu yiyecekleri, günlük yiyeceklerimizden daha fazla tüketmememiz gerekir. Yeme davranışlarımız, haftalık beslenme planımızı yanlış yöne çevirme yeteneğine sahip, bu nedenle kaçamak yaparken de dikkatli olmamız sağlıklı yaşam alışkanlıklarımızı sürdürmede büyük öneme sahiptir.

 

 

İşin Sırrı Ölçüde Gizli

 

 

 

 

 

Yıl boyunca çeşitli dönemlerde karşımıza kendimizi şımartmak istediğimiz günler çıkar. Yılbaşı gecesi, doğum günü partisi veya hafta sonu tatili bunlardan birkaçı olabilir. Böyle zamanlarda kendinizi şımartmak yanlış değil, ancak geri kalan zamanlarda dengeli, besleyici öğünler yemeye çalışmak son derece önemli. Öncelikle bu konuyu kontrol altına almakla işe başlayın, böylelikle ara sıra kendinize izin vermek konusunda daha iyi hissedeceksiniz.

 

 

· Gökkuşağı beslenme: Çeşitli renk, şekil, boyut ve tatlarda farklı yiyecekler yemek, sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı sürdürmenizde harika bir yoldur. Bunu başarmanın en iyi yolu, gökkuşağının her renginden bir besini, diyet planınıza dahil etmeye çalışmaktır.

· Üçlü plan: Her öğünün üçte birinin sebze ve meyve içerdiğinden emin olun; üçte biri karbonhidrat, geri kalan üçte bir ise protein olsun. Son olarak, şeker ve tuz oranı yüksek olan yiyecekler sadece ara sıra yenilmelidir.

· Kontrol: Canınız atıştırmak istediğinde zararlı besinler yerine sebze ve meyve seçmenizin en iyi yolu, bu besinlere ulaşmanızın kolay olmasıdır. Evde ya da ofiste bir kase meyve, kuruyemiş veya kuru meyve bulundurmak, sağlıklı seçeneklere yönelmenize yardımcı olacaktır. Porsiyon kontrolüne dikkat!

 

 

Kaçamakları Geliştirmek

 


 

 

 

Besin değeri az, kalori değeri yüksek gıdaları tüketmek oldukça kolay, bu nedenle mümkün olduğunca daha sağlıklı alternatiflerle atıştırma yapmayı deneyin.

 

 

· Daha sağlıklı besinler: Sebze ve meyvelerin lezzetli olmadığı inancını geride bırakmakla işe başlayın. Sebzeler ve meyveler, aşırı tuz ve şeker içeren paketli gıdalara karşı harika birer alternatiftir.

· Dondurulmuş meyveler: Dondurulmuş meyveleri buzlukta bulundurarak kendinize harika bir kaçamak alternatifi yaratabilirsiniz. Dondurulmuş meyvelerinizi yoğurtla karıştırarak tüketebilir ya da kendinize lezzetli bir yulaf ezmesi hazırlayabilirsiniz.

· Sağlıklı soslar: Sebzelerinizi daha lezzetli hale getirmek için kendinize süzme yoğurt kullanarak az kalorili, çok lezzetli sebze sosları hazırlayabilirsiniz.

 

 

Kaçamakların Tadını Çıkarmak

 


 

 

 

Sağlıklı bir beslenme planınız varsa, ara sıra kaçamak yapmak sizi endişelendirmesin. Aşağıdaki önerileri uygulayarak atıştırma kaçamaklarınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz:


 

· Porsiyon boyutlarınızı kontrol edin: Kaçamaklarınızı küçük tabak veya kaselerde servis edin. Her defasında bu ölçüye sadık kalmaya özen gösterin.

· Kendi atıştırmalıklarınızı yapın: Kendi kaçamak yiyeceklerinizi hazırlamak harikadır, böylelikle yediğiniz şeyin içinde tam olarak ne olduğunu bilirsiniz ve porsiyonu daha doğru şekilde ayarlayabilirsiniz.

· Kaçamaklarınızın tadını çıkarın: Hareket halindeyken ya da doğrudan tencereden yemek yerine kendinize bir fırsat yaratın ve kaçamak öğünlerinizin tadını çıkarın. Bu şekilde ne yediğinizin farkında olursunuz ve daha sağlıklı yeme alışkanlıkları edinirsiniz.

· Dikkatli olun: Her bir yudum yiyecekten sonra çatalınızı masaya koyun ve tadını çıkarmak için zaman ayırın. Unutmayın, midenizin beyninize doyduğunu söylemesi yaklaşık 20 dakika sürer. Bir süre beklemek, ikinci porsiyonu almamanıza yardımcı olacaktır.

 

 

Hayattaki her şeyde olduğu gibi, kaçamaklarda da denge çok önemlidir. En sevdiğiniz yiyeceğin tadını çıkarmanızda hiçbir yanlışlık yok, bunun için teşekkür edin ve daha mutlu ve daha sağlıklı bir yaşam tarzının tadını çıkarmanıza yardımcı olacak bu ipuçlarını aklınızda bulundurun.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.