Her Yerde Karşımızda: Avokado Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

24-06-2019 15:27
Her Yerde Karşımızda: Avokado Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

Her Yerde Karşımızda: Avokado Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

 
Bugüne kadar pek çok besin trendinin kısa süre içerisinde gelip geçtiğine şahit olduk. Ancak avokado bu konuda bizi şaşırttı. Giderek yayılan, daha çok yemek tarifinin içinde kullanılan ve gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tüketilen avokado, daha uzun bir süre boyunca bizimle olacak gibi görünüyor. Peki, avokado neden bu kadar popüler oldu? Gelin birlikte inceleyelim.

Avokado, pek çok doktorun da fikir birliği ile son yılların en faydalı besinleri arasında öne çıkıyor. Özellikle yağ ağırlıklı diyetlerin masumiyetini kanıtlaması ve ketojenik diyet türü beslenme planlarının giderek daha yaygın olarak uygulanmasıyla, bu sağlıklı yağ deposu besin de giderek daha fazla kişi tarafından tüketiliyor.

Öncelikle şu soruya cevap verelim: avokado bir meyve mi yoksa sebze mi? Şeker tadı içermemesi nedeniyle avokado sebze sanılma eğilimindedir. Ancak aslında avokado son derece sağlıklı bir meyvedir. Üstelik hem tuzlu yemek tariflerine hem de tatlılara yakışan bir tadı vardır.
Guacamole sosunun başlıca malzemesi olan avokado; bugün genellikle kahvaltıda yumurta ile birlikte ya da salataların ve sandviçlerin içinde tüketiliyor. Ancak bu lezzetli meyvenin aslında çok daha geniş bir kullanım alanı olabilir. Avokadonun yumuşak tadı ve kremamsı dokusu, onun özellikle tatlılarla mükemmel bir uyum içerisinde olmasını sağlıyor. Çikolatalı mus gibi tatlılar, yağ yerine avokado kullanılarak da çok daha lezzetli bir şekilde yapılabiliyor.

 


 

Avokado Besin Değerleri


Avokado, beslenme listenize ekleyebileceğiniz en iyi süper gıdalardan biridir. İçerisinde sağlıklı ve besleyici yağlar, lifler, folat, A vitamini, potasyum, K vitamini, C vitamini, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum bulunur.
 
Orta boy büyüklükte bir avokado, yaklaşık 215 kaloridir. Ancak kalorisi yüksek olmasına rağmen sağlıklı yağlar, lifler ve fitokimyasallar içeren besin değerleri ile metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Bu nedenle avokado ketojenik diyetlerin öne çıkan meyvesidir.
 

Avokadonun Faydaları


Besin değerleri oldukça yüksek olan avokadonun yararları ise şu şekildedir:

· Kalp sağlığını iyileştirir.

· Hormonların düzenli çalışmasını sağlayarak diyabet, obezite ve kolesterol yüksekliği gibi rahatsızlıkların ortaya çıkma riskini azaltır.

· Cilt, göz ve saç sağlığına iyi gelir.

· Kansere karşı koruma sağlar.

· Kilo vermeyi kolaylaştırır.

· Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar.

· İnsulin direncine karşı koruma sağlar.

· Bilişsel sağlığı iyileştirir.

 

 

 


Mutfağımızda Avokado


Günlük beslenme listenize avokadoyu eklemekte tereddüt ediyor olabilirsiniz. Ancak aslında bu mucizevi meyvenin mutfakta kullanımı oldukça basittir. Aşağıda derlediğimiz ipuçlarından yararlanarak siz de avokadoyu günlük diyetinize ekleyebilirsiniz.

· İlk olarak, satın alacağınız avokadonun olgunlaşmış olduğundan emin olun. Olgunlaşmış, ancak yeme süresini geçmemiş bir avokado sağlam, ancak üzerine hafifçe baskı uygulanabilir olmalıdır.

· Pişirme işlemlerinde yağ yerine avokado kullanabilirsiniz.

· Puding, tatlı ve sayısız diğer tarifte kullanmak için avokadoyu mutfak robotundan geçirebilirsiniz.

· Salata üzerine ekleyebilirsiniz.

· Ev yapımı guacamole yapmak için kullanabilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.