Metabolizma Hızlandıran 15 Besin

03-07-2019 09:52
Metabolizma Hızlandıran 15 Besin

Metabolizma Hızlandıran 15 Besin


Metabolizmayı hızlandırması ve kilo verme sürecini kolaylaştırması ile tanınan birçok besin, aslında doğada kolayca bulunabilen, katkısız ve basit ürünlerdir. Parlak renkli meyveler ve koyu yeşil yapraklı sebzeler, içerdikleri sağlıklı besin içerikleri ile insan sağlığına katkıda bulunur. Bu gıdalar, aynı zamanda vücudunuza ihtiyaç duyduğu bakımı sağlar ve metabolizmanızın hızını artırır. Alışveriş listenize ekleyeceğiniz, metabolizma hızlandıran 15 besinin tamamını öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.


Mercimek

 

 
 

Demir tüketiminize dikkat ediyor musunuz? Çünkü kadınların %20’si demir eksikliğinden dolayı kan yetmezliği sorunu yaşıyor. Vücudumuz, aldığı kaloriyi etkin bir biçimde yakabilmek için demire ihtiyaç duyuyor. Demir, vücuttaki oksijen dolaşımını düzene sokarak enerji seviyesini artırmanın yanı sıra, metabolizmayı da hızlandırıyor. Sadece bir bardak mercimek, günlük demir ihtiyacının %35’ini karşılıyor. Ayrıca içeriğinde protein ve sağlıklı lifler de bulunuyor.

 

Turpgillerden Sebzeler

 


 

 

 

Brokoli, lahana, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi sebzelerin içinde, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan üç besin içeriği vardır: B vitamini, C vitamini ve kalsiyum. Bu sebzeler aynı zamanda vücudunuzun yağ yakma yeteneğini artıran yüksek seviyede su ve lif içeriğine sahiptir.

 

Fasulyeler

 

 

 

 

Kuru fasulye türlerinin içindeki lifler insülin seviyesini düşürür ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Bu sayede vücudun depoladığı yağ oranı azalır.


Yağsız Etler

 

 

 
 

Vücudunuz protein sindirme sürecinde, karbonhidrat ve yağ sindirme sürecine göre daha fazla enerji harcar. Beyaz tavuk ve hindi eti gibi yağsız etler, vücudun sindirim için harcadığı enerjiyi artırarak metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Yüksek protein aynı zamanda kas kütlenizi korumanıza yardımcı olarak metabolizmanın üst seviyede kalmasına destek olur.

 

Orman Meyveleri

 

 
 

Orman meyveleri metabolizmayı hızlandırmanın yanı sıra vücuttaki kan şekeri seviyesini dengede tutarak yağ oranını azaltır. Kırmızı orman meyvelerinin kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri de bulunmaktadır.

 

Yulaf

 
 
 
 

Yulaf, tüketildikten sonra bile kan şekerini dengede tutar ve vücudun yağ depolama olasılığını azaltır. Yulafın içinde aynı zamanda yüksek oranda lif de bulunmaktadır. Bu lifler, vücudun kalori yakma hızını yükseltir.

 

Turunçgiller


 
 
 
 

Limon ve greyfurt gibi turunçgiller, sindirim için sağlıklıdır. Düşük şeker seviyesine sahip olan bu besinler, sahip oldukları yüksek antioksidan değerleri ile kan şekerini dengede tutar ve besin içeriğinde bulunan C vitamini ile metabolizmayı hızlandırır.

 

Acı Biber

 

 

 
 

Acı yiyeceklerin içinde metabolizmayı anında hızlandıran doğal kimyasallar bardır. Biberi acı yapan kapsaisin maddesi, aynı zamanda vücudun da daha fazla enerji yakmasına yardımcı olur.

 

Tarçın

 
 
 
 

Tarçın, metabolizmayı hızlandırmanın yanı sıra, tatlı ihtiyacını da karşılar ve kan şekerini dengede tutar. Tatlı tükettiğinizde kan şekerinizin kontrolden çıkmasını istemiyorsanız, üzerine bir miktar tarçın serpebilirsiniz.

 

Sarımsak

 
 
 
 

Sarımsak, hızlı bir metabolizmayı ve dengelenmiş kan şekerini destekler. Yapılan araştırmalar, sarımsağın aynı zamanda gün içinde yakılan kalori miktarını da artırdığını ortaya koymaktadır.

 

Yağlı Balıklar

  

 

 
 

Somon ve ton balığı gibi yağlı balıkların içinde omega-3 yağ asitleri vardır. Omega-3 yağ asitleri, vücudun yağ yakma kapasitesini artırır, kan şekerini dengeler, iltihabı azaltır ve metabolizma çalışmasını düzenler.

 

Tam Tahıllar

 

 

 
 

Tam tahılların içinde bulunan yağ asitleri açlık hissini azaltarak daha az yemenizi sağlamanın yanı sıra kan şekerini dengede tutar. Bu tahılların sindirilmesi daha fazla enerji ister ve böylelikle metabolizma hızına katkıda bulunur.

 

Hindistan Cevizi Yağı

 
 
 
 

Anti-viral ve anti-bakteriyel olan Hindistan cevizi yağı, bağırsak sağlığını düzenler ve sindirimi hızlandırır. İçeriğindeki sağlıklı yağlarla metabolizmanızın hızını artırır.

 

Çiğ Kuruyemişler

 
 
 
 

Çiğ Kuruyemişlerin içinde bulunan yüksek protein içeriği, vücudunuzun daha fazla yağ yakmasını sağlar. Aynı zamanda düşük glisemik indekse sahip olan kuruyemişler, kan şekerinizi de dengede tutar.

 

Keten Tohumu

 

 

 

 

Keten tohumunun içeriğinde bulunan omega-3 ve omega-6 yağ asitleri vücuttaki iltihabı azaltır ve kan akışını düzene sokarak metabolizmanızı hızlandırır.


 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.