Philadelphia Peyniri Nedir?

11-11-2020 15:26
Philadelphia Peyniri Nedir?

PHILADELPHIA PEYNİRİ

 

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi krem peynir kısaca süt ve kremanın karıştırılmasıyla elde edilen sürülebilir kıvamdaki, yumuşak tatlı bir peynir çeşididir. Kahvaltı da kolayca ekmek üstüne sürerek yiyebilme zevkine ek olarak birçok kek ve tatlının içeriğinde de karşımıza çıkar.

 

Krem peynirlerin sofralarımıza sunduğu tadın çokça tercih edilmesi bugün hem Türkiye hem yurtdışında piyasada yüzlerce çeşit krem peyniri markasının ortaya çıkmasına sebep olmuş. Hepsi krem peynirinin kıvamı ve dokusunu elde etmek için benzer işlemler gerçekleştirse de sürecin en başında karışıma dahil edilen peynirlerin kalitesi, karışımın ph seviyesini düşürmek için eklenen bakterilerin bekletilme süresi ve kullanılan bir takım katkı maddeleri gibi değişkenler markaların farklı görünüm, lezzet ve içerikte ürünler ortaya koymasına sebep oluyor.

 

Bu kadar marka işin içindeyken bazen seçim yapmakta zorlanabiliyor ve raftan aldığımız ve sofralarımıza konuk ettiğimiz tattan dolayı hayal kırıklığına uğramamak için genellikle bildiğimiz ve güvendiğimiz isimleri tercih etmeye çalışıyoruz.

 

İşte krem peynir denince akla gelen isimlerden biri var ki bir asırdan fazladır bu işi yapıyor ve hatta yurt dışında krem peynir bu marka ile eş anlamlı hale gelmiş durumda. Yani, yurt dışındaki kek tariflerinde, malzeme listelerinde sıkça Philadelphia peyniri olarak karşımıza çıkan isim, bir peynir çeşidi değil bir krem peyniri markası aslında. Ancak Philadelphia krem peyniri o kadar uzun süredir bu işi başarıyla götürmüş ki adeta damaklara kendi imzasını atıp alternatifsiz orijinal bir peynir çeşidi gibi görülmeye başlamış.

 

İsminde Philadelphia geçse de şaşırtıcı şekilde markanın üretim yeri New York. Piyasaya sürüldüğü 1800lerin sonlarında Philadelphia isminin tercih edilmesi daha çok bir satış stratejisi. Çünkü o zamanlar Philadelphia tam yağlı sütle yapılan yumuşak kremsi peynirleriyle ünlü bir şehir bu nedenle bu ismin lezzet konusunda daha güven verici olacağı düşünülüyor. Başarılı reklam stratejilerinin etkisi yadsınamaz ama bugün bu markanın hala dünyada krem peynirde önde geliyor olmasının tek sebebi bu değil. Deneyen kişilerden "bu gerçekten diğerlerine benzemiyor” yorumunu duymanıza sebep olacak benzersiz kıvam ve lezzeti işte Philadelphia’yı bugüne dek taşıyan asıl etmen. Kendine has tadı ve yumuşak dokusu sadece sürdüğünüz ekmeği değil içine koyduğunuz kekleri de "bildiğiniz” krem peynirlerle yaptıklarınızdan daha orijinal bir lezzete ulaştırıyor. İşte Philadelphia peyniri ile bu orijinal lezzete ulaşabileceğiniz hazırlaması 20 dakikanızı alacak bir cheesecake tarifi:

 


 

 

Malzemeler:

 

· 4 paket PHILADELPHIA Krem Peynir

· 3 yemek kaşığı şeker (altı için)

· 1 buçuk su bardağı küçük parçalara ayrılmış tam buğdaylı bisküvi

· 1 su bardağı şeker (üstü için)

· 4 yumurta

· 1 çay kaşığı vanilya

· 1/3 su bardağı eritilmiş Tereyağı veya Margarin

 

Hazırlanışı:

 

· 1 buçuk su bardağı kırıntı haline getirilmiş tam buğdaylı bisküvi, 3 yemek kaşığı şeker ve 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağını karıştırın. Karışımı tabanını yağladığınız kaba yerleştirin ve üstünü yemek kaşığı yardımıyla bastırarak düzeltin.


· 4 paket Philadelphia krem peynirini mikser ile çırpın. Üzerine 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı vanilya ekleyin. Bir yandan karıştırmaya devam ederken kırdığınız 4 yumurtayı tek tek içine atın. Karışımı pişirme kabınızın üstüne eşitçe dökün ve 160 derecede 55 dakika boyunca pişirin. 4 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın. Servis ederken üstü için dilimlenmiş çilek ya da yaban mersini kullanabilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

 

 

Görsel kaynakları: philadelphia.co.uk


 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.