Tatilde Sağlıklı Beslenme

02-09-2019 12:23
Tatilde Sağlıklı Beslenme

Tatilde Sağlıklı Beslenme

 

 

Tatil gevşemek, kutlamak, gençleşmek, yeni yerler görmek ve yeni şeyler denemek için harika bir zamandır. Ancak sağlıklı beslenmeye, kilo vermeye ya da kilonuzu korumaya çalışıyorsanız, tatil döneminde bu planlarınız sekteye uğrayabilir.

 

Tatildeyken de sağlıklı beslenmeye devam edebilmeniz ve yine de tatilinizin tadını çıkarabilmeniz için kolay uygulanabilir ipuçlarını derledik. Mutlu tatiller!

 

Dürtülerinize Karşı Koyun

 

Yapılan araştırmalar, birçok kişinin, tatilin tadını çıkarmak için buradaki öğünlerinde aşırıya kaçtığını ortaya koyuyor. Bu da vücudun ihtiyacı olandan çok daha fazla kalori ve yağ alımı yapıldığı anlamına geliyor.


Tatilde yemek yemeyi, kendinizi ödüllendirmekle eşdeğerde görmeyi bırakmanız gerekiyor. Hepimiz günlük hayatımızda istediğimiz tüm yiyeceklere ulaşabiliyoruz. Bu da tatili yemek açısından özel bir an olma durumundan çıkarıyor.

 

Tatildeyken daha yüksek kalorili yemekleri tercih ediyoruz. Ayrıca restoranlar bize ihtiyacımız olandan daha büyük porsiyonlarda yemek servis ediyor. Bizim bu porsiyonun tamamını yememiz, tatil sonunda kilo almamıza neden oluyor. Bu nedenle tatildeyken de yediğimiz yiyeceklerin porsiyonuna ve kalorisine dikkat etmemiz gerekiyor. Sipariş verdiğiniz yiyeceğin sizin için çok fazla olduğunu düşünüyorsanız, hepsini tüketmek yerine kalanları paket yaptırarak kalori kontrolü yapabilirsiniz.

 

Tadını Çıkarın

 

Tatildesiniz! Kendinizi güzel yemeklerden mahrum bırakmayın. Ölçüyü kaçırmadığınız müddetçe tatildeyken nefis yiyecekler tadabilirsiniz.

 

Yürüyün

 

Tatildeyken dilediğiniz yemekleri yedikten sonra yürüyüş yaparsanız, kilo almadan evinize dönebilirsiniz. Sevdiğiniz yiyecekleri yedikten sonra yürüyüşe çıkın ve bol bol yüzün. Böylelikle hem gittiğiniz bölgede yeni yerler keşfedebilir hem de canınızın çektiği yiyecekleri keyifle tüketebilirsiniz.

 

Her Güne Bir Ödül

 

Gittiğiniz yerin meşhur yiyeceklerini tatmak için kendinize izin verin. Ölçülü davranmak adına, kendinize her gün bir ödül yiyeceği armağan edin. Ödül yiyeceğinizi yedikten sonra, gününüze sağlıklı öğünlerle devam edin.

 

Menüdeki Sağlıklı Seçimlere Yönelin

 

Bir fast-food restoranına gitseniz bile, mümkün olduğunca sağlıklı seçimler yapmaya çalışın. Tüm sevdikleriniz bir restoranda yerken, oraya gitmeyerek kendinizi cezalandırmayın. Bazen sadece farklı bir sos tercih ederek bile yüksek miktarda kalori almaktan kaçınabilirsiniz. Örneğin mayonez yerine dijon hardalı, kremalı soslar yerine domatesli soslar tercih edebilirsiniz.


Mini Barı Kullanmayın

 

Otel odalarındaki mini barlar, yüksek kalori içeren çikolata ve şekerlemelerle doludur. Otel mini barındaki çikolatalar yerine, yürüyerek gideceğiniz marinada bir porsiyon dondurma ile kendinizi ödüllendirin.

 

Bol Bol Su İçin


Bol miktarda su içerek metabolizmanızın tatildeyken de hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Seyahat etmek, vücudunuzun sıvısız kalmasına neden olabilir. Aynı şekilde güneş ışığına maruz kalmak da vücudunuzda sıvı eksikliği yaratabilir. Otel odanızda ve sırt çantanızda bol miktarda su bulundurun. Sık sık su içerek vücudunuzda ödem oluşmasının da önüne geçebilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.