Ailece Yemek Pişirmek İsteyenler İçin Kolay ve Keyifli Tarifler

11-06-2020 12:57
Ailece Yemek Pişirmek İsteyenler İçin Kolay ve Keyifli Tarifler

Ailece Yemek Pişirmek İsteyenler İçin Kolay ve Keyifli Tarifler

 

Covid-19 salgını nedeniyle okulların kapanması ve işyerlerinin evden çalışma uygulamasına geçişiyle, büyük bir kısmımız ailecek evdeyiz. Bu esnada dışarı çıkış süreleri bile kısıtlı olan çocuklarımızı eğlendirmek ve onlarla birlikte keyifli vakit geçirmek için birçok yeni proje yaratmamız gerekiyor. Biz de bu yazımızda bir taşla iki kuş vurmanızı sağlayacak bazı yemek tarifleri derledik. Bu tarifleri çocuklarınızla birlikte yaparak hem mutfakta keyifli vakit geçirebilir hem de yemek hazırlama görevinizi yerine getirmiş olabilirsiniz. Umarız keyif alırsınız. İyi okumalar ve şimdiden afiyet olsun!

 

1 Bardaklık Pankekler

 


 

 

Malzemeler

 

· 1 su bardağı un

· 1 su bardağı yarım yağlı süt

· 1 büyük yumurta

· Tereyağı, pişirmek için

 

Üst Malzeme Önerileri

 

· Çilek, böğürtlen, ahududu, muz, elma armut vb.

· Bal veya akçaağaç şurubu

· Yoğurt

 

Yapılışı

 

Tüm pankek malzemelerini bir araya getirip iyice çırpın. Yapışmaz bir tavayı ocağın üstünde ısıtın, küçük bir miktar tereyağı ekleyin ve eridikten sonra tavaya 1 kaşık dolusu pankek hamuru alın.


1-2 dakika bekleyin, pankeklerin üzerinde küçük kabarcıklar oluştuğunda diğer tarafını çevirin ve 1-2 dakika daha, altın rengini alıncaya dek pişirin. Tüm hamur bitinceye dek bu işleme devam edin.


En sevdiğiniz üst malzemelerle birlikte sıcakken servis edin ve afiyetle yiyin!

 

Spaghetti ve Köfte

 


 

 

Basit bir domates sosuyla hazırlanan bu tarif, tüm aile için kolay ve sağlıklı bir akşam yemeği olmasının yanı sıra çok ama çok lezzetli!

 

Malzemeler

 

· 4 dal taze biberiye

· 2 çay kaşığı Dijon hardalı

· 500 gram kıyma

· 1 çorba kaşığı kuru kekik

· 1 büyük yumurta

· Zeytinyağı

· 1 demet taze fesleğen

· 1 orta boy soğan

· 2 diş sarımsak

· Pul biber

· 800 gram domates

· 2 yemek kaşığı balzamik sirke

· 400 gram spaghetti veya penne

· Parmesan peyniri


Yapılışı

 

Biberiyeleri ince ince doğrayın. Hardal, kıyma ve kekik ile bir kaseye alın. Yumurtayı bu kaseye kırın, içine tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırın. Tüm malzemeleri toplam 24 adet köfteye bölün. Köfteleri bir tabağa yerleştirip buzdolabına alın.


Fesleğen yapraklarını, soğan ve sarımsakları 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyduğunuz bir tavada pişirin. Pul biberi ekleyin. Domatesleri, balzamik sirkeyi ve damak tadınıza göre baharatları aynı kapta karıştırarak pişirin.

 

Bir başka tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun, köfteleri tavaya alın ve 8-10 dakika kadar pişirin. Köfteler piştikten sonra sosun içine alın.

 

Makarnayı paket talimatlarına göre pişirin. Büyük bir tabağa aktarın ve köftelerle soyu üzerine döktükten sonra parmesan peyniri ve taze fesleğen yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun!

 

Tofulu, Sebzeli Burgerler

 

 

 
 

Mükemmel bir lezzet taşıyıcısı olan tofu, aynı zamanda protein açısından zengindir. Doymuş yağ oranı düşük olan tofu, güçlü ve sağlıklı kemiklere katkıda bulunan harika bir kalsiyum ve fosfor kaynağıdır.

 

Malzemeler


· 350 gram tofu

· 1 büyük yumurta

· 75 gram ekmek kırıntısı

· 8 domates

· 1 yemek kaşığı sirke

· 6 dal taze fesleğen

· Hamburger ekmekleri

· 400 gram karışık sebze; salatalık, kırmızı lahana, tere, ıspanak gibi

· Zeytinyağı

· 2 dal taze biberiye

· 50 gram kaşar peyniri


Yapılışı


Tofuyu temiz bir havluya sarın. Suyunu çıkarmak için iyice sıkın. Arda kalanları bir kaseye koyun. Ekmek kırıntılarını ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın ve ekmeklerinize uyacak boyutlarda 4 köfte haline getirin.

 

Domatesleri kabaca doğrayın, bir tutam karabiber, bir fiske su ve sirke ile yapışmaz bir tavaya alın. Domatesleri bir patates ezici ile ezin, 10 ila 15 dakika veya koyu ve lezzetli olana kadar pişirin. Fesleğen ve pul biber ekleyin.

 

Tüm sebzelerinizi ince ince doğrayın.

 

Tofu köftelerini yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Üstlerine ince birer dilim kaşar peynir koyup eritin.

 

Domates sosunu hamburger ekmeklerinin içine yayın. Üstüne tofu köfteleri, peynir ve sebze dilimlerini ekleyip servis edin.

 

Afiyet olsun!


 



 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.