İtalyan Mutfağının Lezzet Sırları

25-06-2019 10:40
İtalyan Mutfağının Lezzet Sırları

İtalyan Mutfağının Lezzet Sırları

 

İtalyan usulü pişirmek ve yemek için kolay uygulanabilir ipuçları!


İtalyanlar, dünyanın en lezzetli mutfağına sahip olmakla övünürler. Bu mutfağa biraz yakından bakıldığında, övünmelerinin nedenini anlamak güç değil.


İtalyan mutfağının bu kadar lezzetli olması, kaliteli malzemeler kullanmaya ve işleri olabildiğince basitleştirmeye dayanıyor. Yavaş pişirmek, yavaş yemek ve mutfaktan olabildiğince keyif almak, İtalyanların mutlu sofralar için uyguladığı önemli ipuçlarından. Kendi mutfağınızda İtalya’nın lezzet sırlarını uygulayabilmeniz için bazı püf noktalarını bir araya getirdik. Afiyet olsun!

 

Kaliteli Malzemeler Seçin

 


 

 

İtalya’da lezzetli yiyeceklerin sergilendiği bir gıda pazarında dolaşmak, adeta müze gezmeye benzer. Mevsim meyveleri ve sebzeleri, süpermarketlerde olduğundan çok daha lezzetlidir. Evinize alabileceğiniz en lezzetli gıdaları bulmak için zaman harcayın. En lezzetli sebze ve meyvelerin her zaman en güzel şekilde ya da en düzgün boyutta olmayacağını unutmayın.

 

Aperatif İçin Zaman Ayırın

 
Akşam yemeği öncesinde aperatife zaman ayırmak, İtalyan mutfağının en önemli lezzet sırlarından biridir. Bir bardak şarap ve bir kase zeytin bile harika bir başlangıç olabilir.
 

Zeytinyağı Önemlidir

 

İtalyan mutfağının bölgeden bölgeye ne kadar farklı olabileceğini düşündüğümüzde, zeytinyağının da bölgesel olarak ne kadar değişebileceğini hayal edebiliriz. Üstelik bizim ülkemiz de zeytinyağı açısından oldukça zengin! Kaliteli zeytinyağına yatırım yaparak, yemeklerinizin çok daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Tariflerinizde Adaçayına Şans Verin

 

İtalyanlar, adaçayının yemeklere mükemmel bir aroma kazandırdığını uzun yıllar önce keşfetti. Adaçayını yemeklerde kullanmanın en lezzetli yolu ise, taze yaprakları kesmek ve tereyağında biraz demlendirmektir. Tortellini gibi dolgulu makarnalarınızı tereyağında adaçayı ile süsleyebilir, gnocchi hazırladığınızda da adaçayı ezmesi ile servis edebilirsiniz.

 

Makarna Pişirme İpuçları

 

 

 

 

Makarna, en uygun koşullarda pişmek için bol miktarda alana ve suya ihtiyaç duyar. 100 gram makarna için 1 litre su iyi bir orandır. Su kaynadığında cömert bir tutam tuz ekleyin. Makarna pişirme süresi, paket üzerinde önerilenden farklı olabilir, çoğu zaman da daha kısadır. Pişirme esnasında makarnanın tadına bakarak süreyi denetleyebilirsiniz. Unutmayın, makarnanızı sudan çıkardıktan sonra da pişmeye devam edecektir. Gerçek " al dente” makarna için çok fazla pişirme yapmamaya özen gösterin.

 

İtalyanlar, makarnayı pişirdikleri suyu ziyan etmeyi sevmezler. Siz de makarnanızı süzdükten sonra suyunu hemen dökmeyin; bir kenarda bekletin ve sosunuzda kullanın. Böylelikle sosunuz çok daha parlak ve dokulu olacaktır. Makarnanızın sosu tamamen ve eşit olarak çekmesi için, piştikten sonra sos tavasında biraz çevirmeyi unutmayın.

 

Domates, Soğan ve Sarımsak

 

Mükemmel makarna sosu için domates, soğan ve sarımsağı büyük miktarlarda kullanın. Sosunuza domatesi eklemeden önce soğan, sarımsak ve baharatlarınızı 10-15 dakika kadar pişirmeyi ihmal etmeyin.

 

Doğru Risotto Pirincini Kullanın

 

 

 

 

 

İtalyanlar, risotto hazırlamak için sıradan pirinç kullanıldığını duyduklarında dehşete düşerler! En mükemmel risottoyu yaratmak için mutlaka özel arborio risotto pirinci alın. Risottonuzu pişirdikten sonra tereyağı ve parmesan ile süsleyin. Tereyağı ve pirincin erimesi için biraz zaman verin ve yemeğinizi harika kremalı dokusu ile servis edin.


Kahveyi Unutmayın


Kahve, İtalyanlar için çok önemlidir. Her kahvenin içilmesi gereken zaman aralığı ise birbirinden farklıdır. Cappuccino İtalyanlar için bir kahvaltı içeceğiyken, akşam yemeğinden sonra özellikle Espresso tercih edilir. Brendi ve Grappa da akşam yemeği sonrasında Espresso’ya eşlik eden keyifli içeceklerdir.



 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.