Kırmızı Et Nasıl Marine Edilir?

14-10-2019 12:34
Kırmızı Et Nasıl Marine Edilir?

Kırmızı Et Nasıl Marine Edilir?

 

Marine etmek, etin lezzetinin yumuşatılması ve iyileştirilmesi için etin yağ, asit ve baharat karışımı ile ıslatılması işlemidir. Marine işleminin özellikle sert kesim etlerde kullanılması tercih edilir. Sert kesim etlerin yağ içeriği daha düşük olduğu için, marine etme işlemi etin yumuşamasına ve daha kolay kesilmesine yardımcı olacaktır. Eti marine etme sırasında yapılacak işlemler şu şekildedir:

 

1. Eti marine etmeden önce tamamen çözdürmek gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu, donmuş eti gece boyunca kapalı bir kabın içinde buzdolabına koymaktır. Eti yemeyi planlamanızdan yaklaşık 12-24 saat önce çözdürün. Böylece marine etmek için size yeterli zaman kalmış olur.

 

2. Etin daha kalın olduğu bölgelerde bıçakla delikler açın. Bu kesikler, çok az yağ içeren bölümler için önerilir. Bu şekilde marine etmekte kullanacağınız sıvı etin içerisine daha iyi işleyecektir.

 

3. Eti kapalı bir kaseye ya da plastik bir torbaya koyun. Marine etme işlemini burada yapacaksınız.

 

Eti Marine Etmek

 

 

 

 

Sosunuzun bir kısmı asitten, bir kısmı yağdan, bir kısmı ile aroma vericilerden oluşsun. Tuz ve şeker ekledikten sonra sosunuzu mutlaka tadın.

 

· Et için en iyi asitler sirke, limon suyu limon suyu, Worcestershire sosu ve soya sosudur. Soya sosu kullanıyorsanız, sosun ana maddesi olduğundan ekstra tuz eklemeyin.

· En iyi yağlar, kanola yağı ve zeytinyağı gibi nötr yağlardır.

· Toz şeker veya bal, tatlılık verir, ayrıca ete kahverengi bir renk ve karamel tadı kazandırır.

· Ezilmiş sarımsak, biberiye, kırmızı biber, zencefil veya defne yaprağı aroma vericiler kullanın. Biber, acı biber ve jalapeno biberi veya diğer taze biberler baharatlı, dumanlı bir tat için mükemmeldir.

 

Tüm malzemeleri karıştırın ve tadın. Etiniz çok sertse limon ve sirke yerine taze ananas veya kivi suyu kullanabilirsiniz. Bu meyvelerin enzimleri etin içine nüfus eder ve yumuşamasını sağlar.

 

Malzemelerinizi cam kasenizin veya plastik kabınızın içine koyun. Buzdolabına yerleştirin ve 2 saatten az, 24 saatten fazla olmayacak şekilde bekletin. Et ne kadar uzun süre marine olursa, lezzet o kadar yoğun olur.


Eti Pişirmek

 

 
 

Etinizi buzdolabından çıkarın ve marine ettiğiniz kaptan alın. Daha fazla marine olması için hafifçe sallayın. Yüzeyde sarımsak dişleri bırakmayın, aksi takdirde yanabilirler.

 

Etinizi bir tabağa alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Bekleme süresi 20-60 dakika kadar sürmelidir.

 

Etinizi ızgarada, tavada veya fırında pişirin. Pişirme süresi, etinizin büyüklüğüne göre değişecektir. Afiyet olsun!


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.