Mutfağınızdaki Farklı Malzemelerle Yemeklerinize Aroma ve Lezzet Kazandırma Yolları

15-05-2020 14:28
Mutfağınızdaki Farklı Malzemelerle Yemeklerinize Aroma ve Lezzet Kazandırma Yolları

Mutfağınızdaki Farklı Malzemelerle Yemeklerinize Aroma ve Lezzet Kazandırma Yolları

 

Lezzet, kişiye göre değişir. Ancak yemeklerinizin aromasını güçlendirmek ve mutfağınızdaki malzemelerden maksimum verim almak için uygulayabileceğiniz birkaç ipucu ve püf noktası gerçekten hayatınızı değiştirebilir.

 

Dışarı çıkıp yazımızdaki tüm malzemeleri satın almak zorunda değilsiniz, ancak siz de kendi evinizde bulunan malzemelerle fark yaratabilirsiniz. İşte mutfağınızdaki farklı malzemelerle yemeklerinize aroma ve lezzet kazandırmanın bazı kolay uygulanabilir yolları:

 

Baharatlar

 

Baharatlar, bir yemeği mükemmel hale de getirebilir, tadını da bozabilir. Günlük yemeklerinizde biraz daha aroma ve lezzet yaratmak için farklı baharatları denemekten korkmayın. Zerdeçal, kırmızı biber, tarçın, kimyon, rezene, hardal ve kişniş tohumu favorilerimizden bazıları.

 

Kurutulmuş Otlar

 


 

 

Kurutulmuş otlar, taze malzemelerinizle hazırladığınız çorbalara, güveçlere, soslara, ekmeklere ve baklagillere lezzetli ve rahatlatıcı aromalar kazandırır. Favori yemeklerinizi farklı kurutulmuş otlarla deneyin.

 

Harissa Sosu

 

Fas mutfağının demirbaşlarından olan Harissa, acı bir sostur. Yerine damak tadınıza uygun bir biber salçası kullanılabilir. Tabağınıza sıcak bir aroma kazandırır. Harissa, öğütülmüş baharatlar, kurutulmuş otlar ve bazen gül suyu ya da limon suyu kullanılarak yapılabilir ve özellikle sebze yemeklerine harika bir lezzet katar. Harissa sosunun yapımı ile ilgili internette basit bir araştırma yaparak çeşitli kaynaklara ulaşabilirsiniz.

 

Turşu ve Konserveler

 


 
 

Turşu ve konserveler, yemeklerinize gevreklik katmanları kazandırır. Kızartmalara, güveçlere ve hatta basit tostlara bile derinlik kazandırır.

 

Köri Ezmesi

 

Körinizi satın alabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Köri, adeta bir lezzet bombasıdır. Otlar, baharatlar ve nefis kokulu malzemelerin karışımından hazırlanan körinin sadece bir kaşığının içinde çok fazla lezzet var!

 

Miso Macunu

 

Miso macunu, fermente bir soya veya pirinç ürünüdür ve miso ile yemek hazırlamak çok eğlencelidir. Derin ve tuzlu aroması ile erişte veya pirinç yemeklerine gerçek bir cazibe katar. Geleneksel olarak çorbalar ve et suları ile kullanılır, ayrıca kavrulmuş etlere ve güveçlere eklenebilir veya kavrulmadan önce sebze yemeklerinin içine katılabilir. Denemenin tadını çıkarın.

 

Soya Sosu

 

 
 

Bu fermente lezzet; eriştelere, pirinç yemeklerine ve hatta soslara derin bir aroma kazandırır. Soya sosunun standart ve düşük tuzlu versiyonları vardır. Tuz alımınızı kontrol altında tutmak için ılımlı şekilde kullanmayı unutmayın.

 

Kuruyemişler

 

Kuruyemişler, içerdikleri sağlıklı yağlar ile vücudumuz için son derece faydalıdır. Kuruyemişleri ufalayarak, doğrayarak ya da un halinde döverek salatalarınıza ve güveçlerinize katabilirsiniz. Ayrıca kuruyemişleri kullanarak yemeklerinize ekstra kremamsı bir doku kazandırabilirsiniz. Kalori alımınızı kontrol altında tutuyorsanız, kuruyemiş miktarınıza dikkat etmenizi öneririz.


Tahin

 

 
 

Lezzetli bir susam ezmesi olan tahin, humusun anahtarıdır. Tüm et marinelerinde, soslarda, kahvaltılarda ve tatlılarda kullanılabilir.

 

Kurutulmuş Mantar

 

Kurutulmuş mantarlar, yemeklerinize etli bir aroma kazandırır. Yemeklerinizde et yerine mantar kullanarak harika bir lezzet yaratabilirsiniz.

 

Kapari ve Zeytin

 

Kapari ve zeytinler, Akdeniz mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Bunlardan çok ufak miktarlarda kullanarak bile yemeklerinizde konsantre lezzet patlamaları yaratabilirsiniz. Ayrıca yemeklerinize farklılık katmak için tuz yerine kapari veya zeytin kullanabilirsiniz.

 

Soslar

 

 
 

Teriyaki, fıstık ezmesi, hardal gibi sos benzeri ürünler, yemek tarifleri için gerçek birer mücevherdir. Bunlardan birini yemeklerinize sadece bir kaşık bile ekleyerek aroma elde edebilirsiniz. Aşırı baskın tatlardan kaçınmak için kullanım ölçülerinize dikkat etmenizi öneririz.







IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.