Parmesan Olmadan Düşünülemeyecek Yemekler

31-03-2018 13:11
Parmesan Olmadan Düşünülemeyecek Yemekler
PARMESAN OLMADAN DÜŞÜNÜLEMEYECEK YEMEKLER

Zengin lezzetli parmesan peyniri, Türk mutfağında her geçen gün daha fazla kullanılıyor. Bu nefis İtalyan peynirinin kendine has lezzeti; et yemeklerinde, salatalarda ve özellikle de makarnaların üzerinde tam bir lezzet şöleni yaratıyor.   
 

 

İtalya’nın Parma bölgesinden gelen parmesan peyniri, dünyada en çok tüketilen peynir çeşitlerinin başında yer alıyor.Tereyağı sarısı renge ve sert bir dokuya sahip olan parmesan peynirini bir kez tattıktan sonra, lezzetine karşı direnmek oldukça zor! 

Genellikle makarnanın üzerine rendelemekten öteye gitmediğimiz parmesan peynirini aslında pek çok tarifte kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer siz de sebze yemeklerinizde, salatalarınızda ve hatta etli yemeklerinizde parmesan lezzetini arıyor ve parmesan peyniri nerelerde kullanılır diye merak ediyorsanız, işe sizin için hazırladığımız parmesan peynirli tarifler dosyasını inceleyerek başlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Fettuccine Alfredo



Gerçek bir fettuccine alfredo asla krema içermemelidir, bunun yerine rendelenmiş ipeksi parmesan, eritilmiş tereyağı ve nişastalı makarna suyunun birleşimi ile lezzetini bulmalıdır. Fettuccine Alfredo, parmesan peynirli makarna tariflerinin içinde en popüler olanlardan biridir.

Parmesan Peynirli Karnabahar

 


 

Hafif karamelize edilmiş karnabahar çiçekleri, hafifçe yanmış soğanlar ve üstüne rendelenmiş nefis parmesan peyniri özellikle kış mevsiminin favori yemeklerinden biri olmaya aday. 

Fırında Patates

 


 

Fırında pişmiş baharatlı patateslerin tadı parmesan peyniri ile çok yakışır. Patatesleri tel rafta pişirerek içlerinde hava dolaşımı olmasını sağlayabilirsiniz, böylelikle patatesleriniz çıtır çıtır olur.
 

Tavuk Pirzola

 


 

Tavuğunuzu parçalara ayırın ve yüzeylerini yağlayıp ekmekledikten sonra tavada kızartın. Üstüne bir miktar tereyağı, bir miktar da rende parmesan ekledikten sonra tadı damağınızdan çıkmayacak bir lezzet yaratmış olacaksınız. 
 

Klasik Sezar Salata

 


 

Salata ve lezzet kelimelerinin aynı cümlede kullanıldığını düşünemeyenlerdenseniz, Klasik Sezar Salataya bir şans vermenizi öneririz! Salatanın içinde kullanacağınız yumurta sarısı, ançüez ve rendelenmiş parmesan dilimleri marullarınıza harika bir lezzet kazandıracak. 

Eski Tarz Sarımsaklı Ekmek

 


 

Ekmeklerinizi önce tereyağlayın, ardından sarımsak sosunuzu sürün ve pişirmeden önce üstlerine biraz parmesan rendesi serpin. Çünkü nefis bir sarımsaklı ekmek, parmesan peyniri olmadan asla düşünülemez!

Parmesan Peynirinin Kullanım Alanlar

 


 

Soslar : İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan parmesan peyniri, pek çok sosun yapımında da kullanılır. Kremalı parmesan sosları daha çok noodle ve tavuk yemeklerinin üzerinde kullanılırken, sarımsaklı parmesanlı soslar da bifteklerin üzerinde servis edilebilir. Bunların yanı sıra pesto sosun ve beşamel sosun yapımında da parmesan peyniri kullanılır. 

Risottolar : Risotto, parmesan peynirinin en çok yakıştığı yiyeceklerden biridir. Ek malzeme olarak yalnızca parmesan kullanarak basit bir risotto yapabileceğiniz gibi; otlu, kremalı, sarımsaklı ve tavuklu risotto tariflerinizin içinde de parmesan peyniri kullanabilirsiniz. Parmesan, tüm risottolarınıza daha da kremamsı bir lezzet verir. 

Makarnalar : Parmesanın kremamsı lezzeti, makarnalara çok yakışır. Fesleğenli, sarımsaklı, kremalı makarna tariflerinizde mutlaka parmesan peyniri kullanmanızı öneririz. Tarifinizin içinde parmesan yoksa da her zaman makarnanızın üzerine bu harika peynirden bir miktar rendeleyebilirsiniz. 

Salatalar : Parmesan peynirini sadece sezar salatanızın üzerinde kullanmak zorunda değilsiniz. Roka salatası, közlenmiş kırmızı biber kullanılarak yapılan salatalar ve kuşkonmazlı salata tarifleri de parmesana çok yakışan lezzetlerdendir. 

Fırın yemekleri: Parmesanın kremamsı lezzeti, fırında pişirilen yemeklere harika uyum sağlar. Yemeğiniz pişmeden önce serptiğiniz parmesan peyniri yemeğinizin üstüne erir ve tüm lezzetini bırakır. Parmesanlı fırın patates, fırında parmesan peynirli kabak ve fırında parmesanlı tavuk; bu peynir türünün kullanılabileceği en lezzetli yemeklerdendir. 

Görseller: bonappetit.com

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.