Somon Hangi Garnitürlerle Servis Edilir?

26-06-2019 12:07
Somon Hangi Garnitürlerle Servis Edilir?

Somon Hangi Garnitürlerle Servis Edilir?

 

Somon lezzetli ve çok yönlü bir balıktır. Peki, onu nelerle servis edebilir misiniz? İşte kızarmış, haşlanmış, ızgara ya da sote edilmiş somon ile servis edebileceğiniz garnitürlerden bazıları.

 

Balık pişirmek genel olarak içinde kendi zorluklarını barındırır. Lezzetini, sululuğunu, dokusunu tutturmak balıktan balığa değişir. Somon ise pişirme işlemini olabildiğince kolaylaştırması ile herkesin keyifle pişirebildiği balıklar arasındadır.

 

Somon yağlı bir balıktır. Pişirirken 1-2 dakika fazla kaçırsanız bile hemen kurumaz. Doyurucudur ve sushi sevenlerin bileceği gibi çiğ olarak bile tüketilebilir. Izgaraya, haşlamaya, fırında ya da tavada kızartılmaya uygundur. Hepsinden ötesi, servis etmesi keyifli bir balıktır çünkü pek çok garnitürle uyum sağlar.

 

Somon hemen hemen tüm sebzelerle, pilavlarla, kuskusla, makarnayla ve karbonhidrat merkezli gıdalarla uyum içerisindedir. Ancak tatlı ve yağlı bir balık olduğundan, sirke ve turunçgiller gibi asitli lezzetlerle birleştirmenin harika bir uyum meydana getireceğini de göz ardı etmemek gerekir.

 

Somon İçin En İyi Garnitürler

 

Somon garnitürleri söz konusu olduğunda, burada yanlış seçim diye bir şey yok. Oldukça basit bir servis düşünebilir, sadece roka veya avokado kullanabilirsiniz. Ancak biraz daha şaşırtıcı bir şey istiyorsanız, ekşi ve asidik seçeneklere yönelebilirsiniz. Yaz aylarında zeytinyağlı ve kinoalı hafif garnitürleri tercih edebilir, somonu taze otlarla servis edebilir ya da domatesle fırında pişirebilirsiniz. Somonun her mevsimde ona çok yakışan garnitürleri var. İşte onlardan bazıları:

 

Sarımsak ve Yeşillikler

 

 

 

 

Sarımsakla pişirilmiş yeşil sebzeler somona çok yakışır. Örneğin haşlanmış kuşkonmazları biraz tuz ve limonla harmanlayabilirsiniz. Kuşkonmaz, somona en çok yakışan sebzelerden biridir. Aynı zamanda yeşil fasulye de somonla harika bir uyum meydana getirir. Taze fasulyeyi domates ve sarımsakla pişirip somonun yanında servis edebilir veya brokoliyi sarımsakla hafifçe soteledikten sonra üzerine limon sosu dökerek somonun yanında garnitür olarak tercih edebilirsiniz.

 

Çıtır Patatesler

 

Somon yağlı ve yumuşak bir balık olduğundan, sert dokulu garnitürlerle dengeli bir birliktelik yaratır. Patates somona çok yakışır, ancak somon hali hazırda yağlı bir balık olduğundan patatesi de kızartmak fazla ağır bir tabak ortaya çıkarabilir. İncecik kesilmiş, çıtır çıtır fırında patates, somon için ideal seçim olacaktır. Daha fazla aroma için patateslerinizi sarımsak ve baharatlarla birlikte pişirebilirsiniz.

 

Makarna ve Kinoa

 

 

 

 

Somon, karbonhidratlara çok yakışır. Somonu ister makarnanın içinde kullanarak deniz ürünlü bir tarif yaratabilir, isterseniz de yanında kinoa ile servis edebilirsiniz. Deniz ürünlü makarna tarifinizin içinde çeşitli yeşil sebzeler ve sarımsak kullanabilirsiniz. Somonunuzu kinoa ile servis edecekseniz, ekstra lezzet ve doku için yine damak tadınıza uygun çeşitli yeşil sebzeleri tercih edebilirsiniz. Somonun yumuşak dokusunu, hafifçe diri sebzelerle servis ederek dengeli bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Ayrıca tüm somonlu tariflerinizin yanında gönül rahatlığıyla salata da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.