Tofu Hakkında Tüm Bilinmesi Gerekenler

25-06-2019 09:49
Tofu Hakkında Tüm Bilinmesi Gerekenler
Tofu Hakkında Tüm Bilinmesi Gerekenler

Tofu ilk bakışta bir çeşit peynire benzeyebilir, ancak aslında işlenmiş soya sütünden meydana gelmektedir. Yumuşak, fermente, dondurulmuş ve tütsülenmiş farklı tofu çeşitleri vardır. Asya’dan Kuzey Amerika’ya dünyanın her yerinde tüketilmekte olan tofu, şaşırtıcı sağlık yararlarına sahiptir.
 
Vejetaryen ve vegan diyetlerinde önemli bir protein kaynağı olan tofu, doğru tariflerle birleştirildiği takdirde herkes tarafından keyifle tüketilebilir.
 
Tofunun sizin için uygun olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Öyleyse yazımızın devamını okuyun!
 
Tofunun Kökeni
 
Tofunun yaklaşık 2.000 sene önce Doğu Asya’da ortaya çıktığı düşünülmekte, kökeninin yeri ve tarihi bugün hala tartışılmaktadır. Tofu ile ilgili en popüler inanışlardan biri, çorba yapmak isteyen bir kişi tarafından tamamen kaza eseri olarak yaratılmasıdır!
 
Tofu Nasıl Yapılır?
 
Tofunun yapım süreci üreticiye bağlı olarak değişebilir. Yapım için soya sütü kullanılır. Öncelikle sütün pıhtılaştırılması gerekir. Bazı üreticiler soya sütünü pıhtılaştırmak için bir takım enzimler kullanırken, bazıları da asit veya tuz pıhtılaştırıcılarından destek alır. Bu yöntemlerin hiçbiri, diğerlerinden daha üstün değildir. Ancak yöntem, ortaya çıkan ürünün genel dokusunu değiştirir. Pıhtılaştırma işleminden sonra tofu kare bloklar halinde kesilir. Oluşabilecek kıvrımları gidermek için sütün sıkıştırılması gerekir. Daha sonra bitmiş tofu pastörize edilmelidir. Ürünün pastörize edilmesi, raf ömrünü bir aya kadar uzatır.
 
Tofunun Tadı Nasıldır?
 
Tofunun oldukça hafif bir tadı vardır, bu sayede içinde kullanıldığı yemeğe kolayca uyum sağlar. Bu da tofuyu pek çok yemek ve vejetaryen tarifte kullanılmak üzere elverişli hale getirir. Sarımsak, soya sosu, portakal suyu ve susam yağı; tofulu tariflerin içinde sıklıkla kullanılan lezzetlerdendir. Üstelik tofu, son derece sağlıklı bir gıdadır.
 
Tofu Faydaları
 
Tofuyu en sevdiğiniz et veya deniz ürünü yerine kullanmak için pek çok sebebiniz var. Öncelikle tofu, kendi başına mükemmel bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda demir, kalsiyum oranı yüksektir ve kolesterolü yoktur. FDA günde yaklaşık 25 gram soya tüketmenizi önerir ve tofu bu kotayı karşılamanın en lezzetli ve kolay yollarından biridir. Tofu, en sevdiğiniz tariflerde kolayca kullanabileceğiniz çok yönlü bir vitamin deposudur.
 
Tofu Nasıl Yenir?
 
Tofunun nasıl pişirileceği pek çok kişinin kafasını karıştırsa da, aslında bu mucizevi besin neredeyse her öğünde kolaylıkla tüketilebilir. Tofuyu kahvaltılarda yumurta yerine kullanabilir ya da tofulu bir omlet hazırlayabilirsiniz. Bunun için tofuyu biraz tuz ve karabiberle yumurta gibi çırpmanız yeterli. Üzerine avokado ve çeşitli yeşillikler de ekleyerek daha lezzetli karışımlar elde edebilirsiniz.
 
Tofu ile suçluluk duymadan harika tatlılar bile hazırlayabilirsiniz. Bir mutfak robotunda eritilmiş çikolata, tofu, vanilya, kakao tozu, süt ve bir miktar tuzu karıştırdıktan sonra bir kapta soğutarak pişman olmayacağınız lezzetli bir tatlı yaratabilirsiniz.
 
Afiyet olsun!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.