Yeni Başlayanlar İçin Kolay Sushi Tarifleri

28-08-2020 11:09
Yeni Başlayanlar İçin Kolay Sushi Tarifleri

Yeni Başlayanlar İçin Kolay Sushi Tarifleri

 

Sushi hazırlamak adeta bir sanat formudur. Tarihi yüzyıllara dayanan bu geleneksel Japon yemeği, ilk bakışta size göz korkutucu görünebilir. Bu yüzden çoğu kişi canı sushi istediğinde bir restorana gitmeyi tercih eder.

 

 

Ancak yeni başlayan biri olarak daha önce hiç denememiş olsanız bile siz de evinizde sushi yapabilirsiniz. Biliyorsunuz, pratik mükemmelleştirir. Bir kez başladığınızda kendi tariflerinizi oluşturmaya ve hatta artık dışarıda sushi yememeye başlayacaksınız.

 

 

Bir sushi seti olmak için öncelikle edinmeniz gereken bazı malzemeler var. Sushi pirinci, nori, soya sosu gibi bu malzemeleri Gurmenet’in pratik ve uygun fiyatlı setleriyle tek seferde alabilirsiniz.

 

Tüm sushi setlerimizi incelemek için buraya tıklayın!

 

 

Şimdi sıra geldi kolay sushi tariflerimize… Keyifli okumalar ve şimdiden afiyet olsun!

 

 

1. Somon Nigiri

 


 

 

 

 

Aslında temelde nigirinin sushi sayılmayacağını söyleyenler olacaktır. Ancak yeni başlayanlar için pirincin ve somonun hazırlanışını anlamak açısından somon nigiri ideal bir tarif.

 

 

Malzemeler

 

 

· 2 su bardağı sushi pirinci, paket talimatlarına göre pişirilmiş

· Taze somon balığı, ince ince dilimlenmiş

· Wasabi

· Soya sosu

· Zencefil turşusu

 

 

Yapılışı

 

 

Ellerinizi ıslatın ve sushi pirincini tümsekli biçimde 10 parçaya ayırıp şekillendirin. Her somon diliminin üzerine bir miktar wasabi koyun. Sonra wasabi altta kalacak şekilde pirincin üzerine yerleştirin, böylece wasabi somonu pirince yapıştırır. Son olarak nigiriyi şekillendirmek için ellerinizle bastırın. Soya sosu ve zencefil turşusu ile servis yapın.

 

 

2. California Roll

 

 


 

 

1960’lı yıllarda Los Angeles’ta ortaya çıkan California Roll, bir çeşit maki sushidir. Türk damak tadına da uyum sağlayan yapısıyla ülkemizde en çok sevilen sushi çeşitlerinden biridir.

 

 

Malzemeler

 

 

· 250 gram yengeç surimi

· 1 avokado, olgunlaşmış ancak çok yumuşamamış, dilimlenmiş

· 1 salatalık, soyulmuş ve jülyen doğranmış

· Nori

· Susam

· 2 su bardağı sushi pirinci, paket talimatlarına göre pişirilmiş

 

 

Yapılışı

 

 

Sushi matınızı streç filme sarın. Nori parçalarını katlayarak ikiye ayırın. Yarım yaprak nori üzerine bir avuç dolusu sushi pirinci sürün. Ardından parmak uçlarınızı ıslatın ve pirinci norinin üzerine eşit olarak yayın.

 

 

Noriyi ters çevirin. Pirinçli kısmı aşağı bakarken diğer malzemelerinizi (surimi dilimleri, salatalık dilimleri ve avokado dilimleri) yaprağın ortasına yerleştirin. Aşırı doldurmaktan kaçının. Ardından sushi matını ileriye doğru sıkıca yuvarlayın. Rulo tamamlandıktan sonra üzerine susam serpin. Ruloyu ikiye bölün ve ardından halkalar halinde dilimleyerek servis edin.

 

 

Vejetaryen Roll

 

 


 

 

Siz veya sevdikleriniz vejetaryen olabilir ya da deniz ürünleri tüketmiyor olabilirsiniz. Bu durumda vejetaryen sushi ile akşam yemeğinizi herkes için uygun hale getirebilirsiniz.

 

 

Malzemeler

 

 

Sushi

 

 

·1/3 su bardağı pirinç sirkesi

·2 çay kaşığı şeker

·1 çay kaşığı tuz

·2 su bardağı sushi pirinci

·2 su bardağı su

·Nori

 

 

Sebze Olarak Kullanabilecekleriniz (içlerinden 3-4 adet seçebilirsiniz)

 

 

· Salatalık, kibrit şeklinde doğranmış

· Havuç, kibrit şeklinde doğranmış

· Sarı dolmalık biber, buharda hafif pişirilmiş ve kibrit şeklinde doğranmış

· Taze soğan, kibrit şeklinde doğranmış

· Avokado, hafif limon suyuyla harmanlanmış ve ince dilimlenmiş

 

 

Yapılışı

 

 

Sushi matınızı streç film ile kaplayın. Bir noriyi, parlak tarafı aşağı gelecek şekilde matınızın üzerine yerleştirin. Parmaklarınızı suyla hafifçe ıslattıktan sonra sushi pirincini yerleştirin ve norinin üzerine eşit miktarda yayın. Ardından sebzelerinizi yerleştirin ve sıkıca sararak rulonuzu ittirin. Her sushi rulosunu keskin ve yapışmaması için ıslak bir bıçakla çaprazlamasına 8 parça olacak şekilde kesin. Ufak bir kasede soya sosu ve wasabi ile servis edin. Afiyet olsun!

 

 

Görsel kaynakları: angsarap.net, forksoverknives.com


 


 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.